30 abril 2015

Els veïns alerten de la criminalització de la protesta

COMUNICAT de PREMSA

La CONFAVC alerta de la criminalització de la protesta

l’Estat Espanyol per part d’algunes 

administracions públiques

L’organització veïnal insta a solucionar els conflictes amb polítiques socials no amb polítiques públiques de repressió que vulneren drets fonamentals

Barcelona, 30 d’abril.- La Confederació d’AV de Catalunya (CONFAVC), se suma amb altres òrgans de prestigi internacional, com la mateixa ONU, a l’alertar que a l’Estat Espanyol s’està creant un clima de criminalització de la protesta i del dret a l’expressió, manifestació i reunió. Un realitat alaramant forjadaa base de lleis recents impulsada des de la Moncloa– com la Llei de Seguretat Ciutadana, la reforma del Codi Penal o el Pacte Antiterrorista- però també per part de l’ús de la judicatura d’algunesadministracions que estan aprofitant aquest «terreny abonat ideològic» per atiar el foc.

La CONFAVC critica, per exemple, que el Govern català no hagi aturat l’expedient sancionador imposat a les persones activistes de la Plataforma Stop Pujada, per un acte de protesta el dia 27 de març contra l’alça de les tarifes del transport públic. Un cas de «criminalització» que es podia haver aturat, quan una resolució presentada al Parlament demanava la retirada de l’expedient sancionador- que va acompanyat d’una reclamació de 1.800 euros d’indeminització de danys i perjudicis- i que les formacions polítiques del PP i de CiU van votar-hi en contra.

Així mateix la CONFAVC se suma a altres organitzacions que demanen una revisió de la sentència del Tribunal Suprem que ha condemnat a tres anys de presó a 8 activistes imputats pels fets del «setge al Parlament el 15 de juny del 2011 i per un delicte contra les institucions de l’Estat. Una sentència totalment contrària a la de l’Audiència Nacional que en demanava l’absolució de totes les 20 persones activistes encausades. El seu ingrés a presó, prevista segons les institucions de l’Estat en deu dies, suposaria un atac molt greu a l’estat de dret.

Davant d’aquests fets tant greu, el moviment veïnal català, que sempre ha utilitzat «la protesta» per a formular «propostes» i guanyar benestar dels barris va créixer molt, no callarà i promourà altres actuacions de denúncia d’aquestes violacions dels drets fonamentals, amparats per la Constitució i convenis internacionals.