25 novembre 2013

Cap a la remunicipalizació de l’aigua

La Plataforma Aigua és Vida (de la que formen part moltes associacions de veïns) i la xarxa Reclaiming Public Water us conviden a conèixer més sobre la creixent tendència internacional cap a la remuncipalizació de l’aigua i sobre què es pot fer per portar els serveis d’aigua de nou en mans del sector públic de Catalunya.

 

La conferència s’enmarca en unes jornades més àmplies on participaran 50 investigadors, sindicats, activites i gerents d’empreses d’aigua de més de 40 nacionalitat diferents. Des de la situació de Jakarta amb Suez, als projectes participatius a l’Índia, passant per les condicionalitats de la Troika a Grecia o les iniciatives a Amèrica Llatina, així com companys d’Àfrica i acadèmics de la Internacional de Serveis Públics, entre molts d’alters. En aquest sentit, si vosaltres mateixos o algun company vostre té interés en realitzar alguna entrevista amb alguna o algunes d’aquestes persones, no dubteu en contactar-nos (aiguaesvida@gmail.com) o truqueu a l’Eloi Badia (649 860 307) si el temps és més just. La majoria d’ells estaran a Barcelona fins divendres 29. A banda, es clar, d’assistir i a l’acte i reportar-lo o enregistrar-lo (en aquest sentit, si ens aviseu us prioritzarem torns de paraula).

 

LLOC: Seu de Comissions Obreres ( Via Laietana 16 , Sala d’Actes)

QUAN: 26 de novembre de 18:30 a 20:30

PONENTS

  • Bruno Nguyen – Eau de Paris
  • Christa Hecht – Allianz der öffentlichen Wasserwirtschaft e.V. (Alemanya)
  • Dorothea Haerlin – Wasserstich Berlín
  • Emilio Pachón – Aguas del Huesna (província de Sevilla)
  • Lluc V. Pelaez – L’alcalde de Figaro – Montmany (Catalunya)
  • David McDonald , Universitat de Queen (Canadà)

Ciutats i pobles de tot el món estan prenent el control dels seus sistemes d’aigua després de diversos intents fallits de privatització. Els ponents analitzaran els reptes i els èxits de les seves pròpies experiències remunicipalització, i què es pot fer per recuperar l’aigua pública.

 

Aquest acte tindrà traducció simultània castellà – anglès i podrà ser seguit per streaming al canal:  http://bambuser.com/channel/Federaci%C3%B3nISF

Us adjuntem també alguns documents relacionats amb la temàtica i en aquest enllaç en podeu trobar més: http://www.tni.org/tnibook/reclaiming-public-water-book

També podeu consultar el següent vídeo didàctic sobre remunicipalització:  http://www.youtube.com/watch?v=S-pi8Gckpx4